Uluslararası standardizasyon firmaları ve bilgiler

Dünyada pek çok farklı standart kurum ve kuruluş vardır. Her ülkenin ulusal organizasyonu veya sektörleri tarafından kendi standart sistemi mevcuttur.Aşağıda 9 farklı uluslararası kurumu ve hakkında bilgilerine ulaşabilirsiniz.

1. AISI – Amerikan Demir ve Çelik Enstitüsü (American Iron and Steel Institute)

Amerikan Demir Çelik Enstitüsü (AISI), Kuzey Amerika çelik üreticilerinden oluşan bir dernektir. Selefi örgütleri 1855 yılına kadar uzanıyor ve onu Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en eski ticaret birliklerinden biri yapıyor. AISI, bugünkü halini 1908 yılında, Amerika Birleşik Devletleri Çelik Şirketi’nin başkanı olan Elbert H. Gary ile ilk başkan olarak üstlendi.
Gelişmesi, demir çelik endüstrisinde istatistik ve bilgilerin toplanması, yayılması, araştırmaların yapılması, sorunların tartışılması için bir forumun sağlanması ve sektörün çıkarlarının ilerletilmesi için işbirliğine dayalı bir ajansa duyulan ihtiyacı karşıladı.

2.ASTM – American Society for Testing and Materials (Amerikan Test ve Malzemeler Birliği)

Amerikan Test ve Malzemeler Derneği (ASTM) olarak 2001 yılına kadar bilinen ASTM International, çok çeşitli malzemeler, ürünler, sistemler ve hizmetler için gönüllü fikir birliği teknik standartları geliştiren ve yayınlayan uluslararası bir standart organizasyondur. Bazı 12.575 ASTM gönüllü fikir birliği standardı global olarak çalışmaktadır. Kuruluşun merkezi, Philadelphia’nın West Conshohocken kentinde, yaklaşık 5 mil (8.0 km) kuzeybatısındadır.
Uluslararası Test ve Malzemeler Birliği’nin Amerikan Bölümü olarak 1898 yılında kurulan ASTM, BSI (1901), DIN (1917), ANSI (1918) ve AFNOR (1926) gibi diğer standart organizasyonlarını tercih etmektedir.

3. DIN – Deutsches Institut für Normung (Alman Standardizasyon Enstitüsü)

Deutsches Institut für Normung e.V. (DIN; İngilizce’de Alman Standardizasyon Enstitüsü) standardizasyon için Alman ulusal organizasyonudur ve Alman ISO üye organıdır. DIN, Berlin merkezli Kayıtlı bir Alman Derneğidir (e.V.). Şu anda neredeyse her teknoloji alanını kapsayan yaklaşık otuz bin DIN Standardı vardır.
1917’de Normenausschuß der deutschen Industrie (NADI, “Alman Endüstrisinin Standardizasyon Komitesi”) olarak kurulan NADI, 1926’da Deutscher Normenausschuß (DNA, “Alman Standardizasyon Komitesi”) olarak değiştirildi. alanlar; viz., sadece endüstriyel ürünler için değil. 1975’te tekrar Deutsches Institut für Normung veya “DIN” olarak yeniden adlandırıldı ve Alman hükümeti tarafından uluslararası ve Avrupa düzeylerinde Alman çıkarlarını temsil eden resmi ulusal standartlar organı olarak tanındı.

4. BS – British Standards (İngiliz Standartları)

İngiliz Standartları (BS), bir Kraliyet Tüzüğü altında bulunan (ve resmen İngiltere için Ulusal Standartlar Birimi (NSB) olarak belirlenmiş olan) BSI Grubu tarafından üretilen standartlardır. BSI Grubu, Şartın yetkisi altında İngiliz Standartları üretir. , BSI’nin hedeflerinden biri olarak ortaya koymaktadır.
BSI’nin, belirlenmiş şemalardaki belirli standartların gerekliliklerini yerine getirdiğini onayladığı ürün ve hizmetler Kitemark’a verilir.

5. ANSI – American National Standards Institute (Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü )

Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü (ANSI, / ˈænsiː / an-see) Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ürünler, hizmetler, süreçler, sistemler ve personel için gönüllü fikir birliği standartlarının geliştirilmesini denetleyen, kar amacı gütmeyen özel bir kuruluştur. Örgüt ayrıca ABD standartlarını uluslararası standartlarla koordine ediyor ve böylece Amerikan ürünlerinin dünya çapında kullanılabilmesini sağlıyor. Örneğin, standartlar kameralara sahip olan kişilerin dünyanın her yerindeki o kamera için ihtiyaç duydukları filmi bulabilmelerini sağlar.
ANSI, diğer standart organizasyonlarının temsilcileri, devlet kurumları, tüketici grupları, şirketler ve diğerleri tarafından geliştirilen standartları akredite eder. Bu standartlar, ürünlerin özelliklerinin ve performansının tutarlı olmasını, insanların aynı tanım ve terimleri kullanmasını ve ürünlerin aynı şekilde test edilmesini sağlar. ANSI ayrıca, uluslararası standartta tanımlanan gerekliliklere uygun olarak ürün veya personel belgelendirmesi yapan kuruluşları da akredite eder.

6. JIS – Japanese Industrial Standards (Japon Endüstri Standartları )

Japon Endüstri Standartları (JIS) Japonya’daki endüstriyel faaliyetler için kullanılan standartları belirler. Standardizasyon süreci, Japon Endüstri Standartları Komitesi tarafından koordine edilir ve Japon Standartları Birliği tarafından yayınlanır.

7. AFNOR – Association Française de Normalisation (Fransız Normalleştirme Derneği )

Association Française de Normalization (AFNOR) Fransız standardizasyon ulusal organizasyonu ve Uluslararası Standardizasyon Örgütü üyesidir.
AFNOR Grubu, uluslararası standardizasyon faaliyetlerini, bilgi sağlama, sertifikalandırma ve eğitimlerini Fransa’daki dernek üyesi olan önemli ortaklar ağı aracılığıyla geliştirir.

8. AS – Standards Australia (Avustralya ve Yeni Zellanda Standartları )

Avustralya Standartları, 1922 yılında kurulmuş bir standartlar organizasyonudur ve Avustralya’daki en yüksek hükümet dışı standartlar geliştirme organı olarak Avustralya hükümeti ile bir Mutabakat Zaptı ile tanınır.
Standartlar Avustralya, uluslararası düzenlenmiş Avustralya standardı (AS) geliştirir ve ülkeye fayda sağlayan standartlarla ilgili faaliyetlere katılır. Standartlar Avustralya ve Yeni Zelanda Standartı ortak standartları geliştirmek için birlikte çalışır (AS / NZS) Avustralya Standartları, aynı zamanda Avustralya Uluslararası Tasarım Ödüllerinin Ana Sponsorudur.

9. ASME – American Society of Mechanical Engineers (Amerikan Makine Mühendisleri Birliği )

Amerikan Makine Mühendisleri Birliği (ASME), “sürekli eğitim, eğitim ve mesleki gelişim, kodlar aracılığıyla“ dünya çapında multidisipliner mühendislik ve müttefik bilimlerin sanatını, bilimini ve pratiğini teşvik eden ”profesyonel bir dernektir. standartlar, araştırmalar, konferanslar ve yayınlar, hükümet ilişkileri ve diğer sosyal yardım biçimlerini düzenler ve destekler. ”ASME bir mühendislik topluluğu, bir standartlar organizasyonu, bir araştırma ve geliştirme organizasyonu, bir lobi organizasyonu, bir eğitim ve öğretim sağlayıcısı ve kar amacı gütmeyen bir kurumdur. Organizasyon. Kuzey Amerika’da makine mühendisliğine odaklanmış bir mühendislik topluluğu olarak kurulan ASME, günümüzde çok disiplinli ve küreseldir.
ASME’nin dünya çapında 158 ülkede 140.000’den fazla üyesi bulunmaktadır.